Πρόγραμμα σεμιναρίων πολιτιστικής διαχείρισης (Heritage skills) επιδοτούμενο από το Συμβούλιο Έρευνας Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (AΗRC) ξεκινά στο Πανεπιστήμιο του Swansea στην Ουαλία.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους ερευνητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα υψηλού επιπέδου (master classes) και κεντρικές εισηγήσεις από κορυφαίους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται σε διεθνώς αναγνωρισμένες θέσεις πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και πρακτική άσκηση σε ειδικά προσόντα υψηλής ζήτησης στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης. Οι διδακτορικοί φοιτητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και στο Πρόγραμμα Συντήρησης του Νότιου Ασασίφ (South Asasif Conservation Project) στην Αίγυπτο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα όπως: α. θέση και προληπτική συντήρηση, β. οργάνωση έκθεσης, γ. διαχείριση προγράμματος πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στους εισηγητές περιλαμβάνονται οι δρες  Elena Pischikova (SCA-ΑUC, Αίγυπτος) και Kasia Szpakowska (Swansea).

Για αιτήσεις για μερική κάλυψη εξόδων ταξιδιού απευθυνθείτε στην Kate Spiller (k.spiller@swansea.ac.uk) ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Ινστιτούτου Έρευνας Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών-RIAH(βλ. Notes).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +44 (0)1792 606587

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα από τις 12 Σεπτεμβρίου.