Διημερίδα με τίτλο “Conflict in the Peloponnese: Social, Military and Intellectual” και θέμα τις κάθε είδους συγκρούσεις στην Πελοπόννησο διαχρονικά διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ (Η.Β.) από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου 2013 .

Από την προϊστορική περίοδο μέχρι πρόσφατα, η Πελοπόννησος έχει γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων. Κατά τη διημερίδα προσκαλούνται νέοι ερευνητές της κοινωνικών, στρατιωτικών και πνευματικών συγκρούσεων που έχουν διαμορφώσει την ταυτότητα της περιοχής, να μοιραστούν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Οι ερευνητές (μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι μελετητές) στους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, και ειδικότερα της ιστορίας, αρχαιολογίας και λογοτεχνίας της Πελοποννήσου, καλούνται να παρουσιάσουν εισηγήσεις και επιτοίχιες ανακοινώσεις (posters). Οι προφορικές εισηγήσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 λεπτά. Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα αγγλικά.

Στα πλαίσια αυτά καλούνται να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο (βλ. notes), όπου θα συμπεριλάβουν και περίληψη της εισήγησης έκτασης μέχρι 200 λέξεων. Το έντυπο αποστέλλεται διαδικτυακά στη διεύθυνση csps@nottingham.ac.uk ή ταχυδρομικά στον Peter Davies (Centre for Spartan & Peloponnesian Studies, School of Humanities, University of Nottingham, University Park, Nottingham NG7 2RD, UK).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 10 Οκτωβρίου 2012