Tο Τμήμα Αρχαίας Αιγύπτπου και Σουδάν στο Βρετανικό Μουσείο προκηρύσσει δύο μεταδιδακτορικές επιδοτούμενες θέσεις, μία για το φθινόπωρο του 2012 και μία για την άνοιξη του 2013.

Οι μεταδιδακτορικοί ερευνητές πρόκειται να είναι υπεύθυνοι για την τεκμηρίωση και την έρευνα μιας συγκεκριμένης ομάδας αντικειμένων των συλλογών του μουσείου, καθορισμένης θεματικά, τυπολογικά ή από πλευράς προέλευσης. Η ομάδα θα πρέπει να έχει σχέση με το πεδίο έρευνάς τους. Το μουσείο δέχεται προτάσεις ενώ παρουσιάζει τα εξής παραδείγματα προτάσεων ομάδων: αναπαραστάσεις του Πταχ-Σοκάρ-Όσιρη, τα ανάγλυφα του Μεντουχοτέπ από το Ντέιρ ελ-Μπάχρι, δημοτικοί πάπυροι (π.χ. Μιχαηλίδη), υλικό από τη Μπουχέν, το Κουλουμπνάρτι ή τη Φαράς, λίθινα αντικείμενα από τον Δεύτερο Καταρράκτη.

Το επιλεγμένο θέμα πρέπει να μπορεί να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και να αντιστοιχεί στην εμπειρία του ερευνητή. Προτεραιότητα θα δοθεί σε λιγότερο μελετημένες ομάδες των συλλογών.

Οι ερευνητές αναμένεται να ανανεώνουν τις αντίστοιχες καταχωρήσεις στον κατάλογο των συλλογών, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα πρέπει να υποβληθούν υπό τη μορφή ακαδημαϊκού άρθρου μέσα σε ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Μισθός: £1.200 .

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το διδακτορικό τους μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Απαραίτητη είναι  η εμπειρία στην αρχαιολογική φωτογραφία και επιθυμητή η εμπειρία στο σχέδιο.

Η αίτηση περιλαμβάνει: βιογραφικό σημείωμα, δύο συστατικές επιστολές και σύντομη περιγραφή της επικείμενης έρευνας (μέχρι 500 λέξεις). Η εμπειρία στη φωτογραφία και το σχέδιο, το χειρισμό Η/Υ,  και η γνώση της αγγλικής γλώσσας πρέπει επίσης να αποδειχθούν.

Καταληκτική ημεροομηνία υποβολής αιτήσεων: 20 Αυγούστου, 12 το μεσημέρι.

Αιτήσεις αποστέλλονται στο: egyptian@britishmuseum.org