«Είναι το απόλυτο μνημείο, που συγκεντρώνει ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η επιστήμη, η τέχνη και η φιλοσοφία μαζί. Η UNESCO την αποκαλεί σύμβολο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο κόσμος τη γνωρίζει ως Ακρόπολη των Αθηνών».
Έτσι περιγράφει τον Ιερό Βράχο η ιστοσελίδα www.acropolisofathens.gr, που απευθύνεται στους πολίτες όλου του κόσμου — γι’ αυτό και είναι γραμμένη στα αγγλικά. Στόχος της η προώθηση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και των άλλων μνημείων της Ακρόπολης. Όπως πληροφορούν οι δημιουργοί της, η ιστοσελίδα είναι αποτέλεσμα εθελοντισμού, δεν εκπροσωπεί κανέναν πολιτικό ή κυβερνητικό θεσμό, ίδρυμα ή κάτοχο ιστοτόπου και δεν αναζητά κανενός είδους χορηγία, υποστήριξη ή έγκριση από οργανώσεις, των οποίων χρησιμοποιεί τα λογότυπα.
«Στην αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι μέσα από την ερμηνεία των ονείρων τους προσπαθούσαν να βελτιώσουν την υγεία τους. Ο Ασκληπιός θεράπευε τους ασθενείς στους ναούς του μέσα από μια σειρά από τελετές για το σώμα και την ψυχή. Για να αποκτήσουν ειρήνη και ηρεμία, οι άρρωστοι έπρεπε να πιουν νερό από τις ιερές πηγές και να χαλαρώσουν με ιαματικά λουτρά. Κοιμόνταν στο άβατο, ένα τμήμα του ναού, και αναζητούσαν την ίαση μέσα από τα όνειρά τους. Σήμερα, συνεχίζουμε να ακολουθούμε την καρδιά μας στην αναζήτηση για το καλύτερο. Οραματιζόμαστε, ατομικά και συλλογικά, ελεύθερους χώρους μέσα στους οποίους θα εξελιχθούμε.
»Τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι από τα καλύτερα οράματα που “χτίσαμε” όλοι μαζί, τμήμα των οποίων αποτελεί και η επανένωση των Γλυπτών της Ακρόπολης», αναφέρουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, μιας κιβωτού μνήμης και πληροφοριών για την Ακρόπολη, με πλήθος στοιχεία για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τις αναστηλώσεις της, χρήσιμες παραπομπές σε σχετικούς συνδέσμους και άρθρα, ειδήσεις, χάρτες, οδηγίες προς επίδοξους επισκέπτες.
Παράλληλα, δίνει βήμα σε όσους θέλουν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον σκοπό της επανένωσης. Για παράδειγμα, η Λέινα Οκάντα, δασκάλα πιάνου από τη Βρετανία, επισκέφτηκε πρόσφατα το μνημείο και αφιέρωσε στην ιδέα της επιστροφής των Γλυπτών τη δική της εκτέλεση του τραγουδιού «Τα παιδιά του Πειραιά» με την ευχή να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. «Είναι σαν να ενώνεις τα διάσπαρτα κομμάτια ενός παζλ στη μνήμη της αρχαιότητας», σημειώνει.
Η Αμπιλάσα από την Ινδία έχει επισκεφτεί τη χώρα μας περισσότερες από μία φορές και αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έρθει πολλές ακόμα. «Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να δει και να μάθει κανείς, δεν έχω ξεπεράσει αυτή την ομορφιά». Για τον σκοπό της επανένωσης, ζωγράφισε μια κοπέλα με κόκκινο φόρεμα να κάθεται πάνω σε μια κούνια που έχει το σχήμα των ιωνικών κολώνων. Την ονόμασε «Ένα κορίτσι περιμένει την επιστροφή των Γλυπτών». Η συνέχεια στην ιστοσελίδα.