Την αφαίρεση ανάγλυφης παράστασης της 19ης Δυναστείας από το σημείο όπου βρισκόταν κοντά στο Ασουάν απέτρεψαν δυνάμεις ασφαλείας.

Το μνημείο βρίσκεται στην περιοχή Σελσέλα, 20 χλμ. Β του Κομ Όμπο, στην περιοχή του Ασουάν, όπου στην αρχαιότητα υπήρχαν ορυχεία και λατομεία. Η παράσταση, σε χαμηλό ανάγλυφο, εικονίζει τον Μερενπτάχ, τέταρτο φαραώ της 19ης Δυναστείας να παρουσιάζει τη θεά της τάξης, Μάατ, στον Άμμωνα Ρα. Έχει διαστάσεις 120 Χ 90 εκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ Άλι, τέσσερα άτομα προσπάθησαν να αφαιρέσουν την παράσταση από το χώρο όπου βρίσκεται αλλά αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τις δυνάμεις ασφαλείας και συνελήφθησαν. Η αστυνομία τουρισμού και αρχαιοτήτων ειδοποιήθηκε για το γεγονός ενώ οι φρουροί που συνέλαβαν τους κακοποιούς ανταμείφθηκαν.

Για τη σημερινή κατάσταση του αναγλύφου, ο γενικός διευθυντής της τουριστικής περιοχή του Κομ Όμπο δήλωσε ότι η παράσταση έχει υποστεί μικροζημιές ( οπές, χαράγματα) από την προσπάθεια των ληστών να το αφαιρέσουν. Οι ζημιές πρόκειται να επιδιορθωθούν άμεσα.