Το Σινικό Τείχος της Κίνας, σήμα κατατεθέν της χώρας, έχει μήκος 21.196,18 χλμ., σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που δημοσιεύθηκε από την Κρατική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (SACH, State Administration of Cultural Heritage).

Η αρχαιολογική έρευνα που ξεκίνησε από το 2007 κατέγραψε 43.721 μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων προεκτάσεων του τείχους, οχυρωματικών έργων και περασμάτων, αλλά και άλλων εγκαταστάσεων και καταλοίπων που σχετίζονται με το Σινικό Τείχος, όπως δήλωσε ο Tong Mingkang της SACH.

Είναι η πρώτη φορά που τα νούμερα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς η προηγούμενη έρευνα είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στις δομές του Τείχους που κτίστηκαν κατά τη Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644), και εκτείνονταν σε 8.850 χλμ.

Η κατασκευή του πρώτου Μεγάλου Τείχους χρονολογείται στην περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών (475-221 π.Χ.). Τους επόμενους αιώνες, τείχη κτίζονταν από μεταγενέστερες δυναστείες σε διασκορπισμένα, αλλά στρατηγικά σημεία για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των βόρειων νομαδικών φύλων.

Το Σινικό Τείχος συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το 1987.

Ειδικοί και αξιωματούχοι των Διευθύνσεων Πολιτιστικής Κληρονομιάς προειδοποιούν ότι το Σινικό Τείχος απειλείται από τις δυνάμεις της φύσης αλλά και την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μόλις το 8.2% του Τείχους που κτίστηκε κατά τη Δυναστεία των Μινγκ παραμένει άθικτο. Το 74,1 % είναι σε κακή κατάσταση, ενώ σε ορισμένα σημεία σώζονται μόνο τα θεμέλια, σύμφωνα με την έκθεση.