Μία επιδοτούμενη θέση διδακτορικού ερευνητή προκήρυξε το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ (Freiburg) της Γερμανίας.

Ο ερευνητής καλείται να εργαστεί σε ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα «Transformations of heroism and the development of ruler cult within the intercultural context of the Hellenistic World». Το πρόγραμμα συνδέεται με ερευνητική ομάδα και οδηγεί στην απόκτηση διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ. Γλώσσα εργασίας είναι τα γερμανικά ενώ η διατριβή μπορεί να υποβληθεί σε γερμανικά, αγγλικά ή γαλλικά. Έναρξη προγράμματος: 1η Ιουλίου 2012 (με δυνατότητα αλλαγής μέσω συνεννόησης).

Λόγω της φύσης του θέματος, ο ερευνητής καλείται να προσεγγίσει το θέμα διαπολιτισμικά και δια-ιστορικά. Επιβάλλεται λοιπόν να διαθέτει πτυχίο και μεταπτυχιακό (με άριστες επιδόσεις) στις Κλασικές Σπουδές, την Αρχαία Ιστορία, την Αρχαιολογία ή ανάλογη επιστήμη. Θα εκτιμηθεί επίσης η άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι που δεν γνωρίζουν γερμανικά απαιτείται να έχουν αναπτύξει τη γνώση τους στη γλώσσα κατά το πρώτο έτος των σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  άμεσα, για πληροφορίες για την αίτησή τους, με την επόπτρια καθηγήτρια Sitta von Reden (τηλ. +49-761-2033390, email. sitta.von.reden@geschichte.uni-freiburg.de).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 13 Ιουνίου 2012

Αποστολή σε:

Prof. Dr. Sitta von Reden

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg

Seminar für Alte Geschichte

Platz der Universität 3

79085 Freiburg

* Το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ προωθεί τις ίσες ευκαιρίες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων, ανάπηροι ή γυναίκες υποψήφιοι θα προτιμηθούν.