Με το παραπάνω πρόκειται να τιμηθεί η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, καθώς η εορταστική ημέρα, στις 18 Μαΐου, συμπίπτει και με το γεγονός της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Λονδίνο.

Έτσι, η τοπική Ζ΄ΕΠΚΑ καλεί το κοινό να παραστεί στην εκδήλωση Big Dance. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα χορού στον κόσμο, μέρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου 2012. Στα πλαίσια του προγράμματος, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας, μαζί με χιλιάδες μαθητές από τη Βρετανία, την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη Μεγαλύτερη Ομαδική Χορογραφία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την πεντάλεπτη χορογραφία του Wayne McGregor, χορογράφου του βασιλικού μπαλέτου του Λονδίνου. Οι κινήσεις είναι εμπνευσμένες από τα Ολυμπιακά αθλήματα και περιέχει μεταξύ άλλων κινήσεις από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το στίβο και την ποδηλασία. Την χορογραφία που δίδαξαν στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ολυμπίας χορευτές – εκπρόσωποι του Βρετανικού Συμβουλίου, θα παρουσιάσουν τα παιδιά στις 15.00 ακριβώς. Μάλιστα, θα επιχειρηθεί απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο μέσω διαδικτύου (live streaming).

Από τις 13.00 και μέχρι την λήξη του ωραρίου, ο αρχαιολόγος της Ζ’ ΕΠΚΑ και συντονιστής της εκδήλωσης κος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, θα ξεναγεί επισκέπτες και μαθητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας. Η ΕΠΚΑ καλεί επίσης το κοινό επισκεφθεί και να χαρεί τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ηλείας με ελεύθερη είσοδο.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματιζόμενη εκδήλωση με τίτλο «Έκθεμα Αγαπημένο» ακυρώνεται.