Τάφος που περιείχε τον πλήρη σκελετό ενός ανθρώπου της νεολιθικής περιόδου βρέθηκε στο Κατάρ, παρέχοντας περαιτέρω ενδείξεις για τη σημασία της περιοχής την πρώιμη αυτή περίοδο.

Η αποκάλυψη σημειώθηκε στη θέση Wadi Debayan, μιας από τις πρωιμότερες νεολιθικές – χαλκολιθικές θέσεις στον Περσικό Κόλπο, όπου έχουν βρεθεί στο παρελθόν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα. Η ίδια η ταφή δεν διέθετε «σήμα» στην επιφάνεια του εδάφους ενώ ο νεκρός βρέθηκε σε συνεσταλμένη στάση. Καθώς είναι η πρώτη ταφή που βρίσκεται στο χώρο, οι ειδικοί δε μπορούν να μιλήσουν για οργανωμένο νεκροταφείο αν και κάνουν συσχετισμούς με ανάλογης τυπολογίας ταφές στη θέση Jebel Al Buhais στο Εμιράτο της Σάρτζα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Η έρευνα στη θέση περιλαμβάνεται στο Qatar National Historical Environment Record Project (QNHER), τμήμα του Remote Sensing Project, μιας συνεργασίας της Αρχής Μουσείων του Κατάρ και του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ (Η.Β.). Το πρόγραμμα συνδιευθύνουν ο επικεφαλής Αρχαιοτήτων του Κατάρ Faisal al-Naimi και ο  ο ερευνητής από το Μπέρμιγχαμ Richard Cuttler. Εκτός από την ταφή, η ομάδα του προγράμματος έχει εντοπίσει στο Wadi Debayan άφθονες προϊστορικές πυρές, καθώς και κατάλοιπα από οπές πασσάλων.