Το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ (Σουηδία) προκηρύσσει μια θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή με αντικείμενο την Κλασική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία. Ο ερευνητής καλείται να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική, ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητα του Τμήματος Ιστορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας παράλληλα την προσωπική του έρευνα. Στα καθήκοντά του εντάσσονται η διδασκαλία και η επίβλεψη σπουδαστών πρώτου και δεύτερου κύκλου. Ο μισθός του θα καθοριστεί κατά την πρόσληψη.

Αίτηση μπορούν να κάνουν όσοι διαθέτουν διδακτορικό στην Κλασική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία από τη Σουηδία ή σε συναφές αντικείμενο από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Προτίμηση δίνεται σε όσους έχουν λάβει το διδακτορικό τους πριν από διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων. Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει: δήλωση ενδιαφέροντος (μεγέθους μέχρι 4 σελίδων όπου περιγράφεται η ακαδημαϊκή ιστορία του υποψηφίου, το αντικείμενο της έρευνάς του στο Γκέτεμποργκ και η συμβολή του στην επιστήμη), κατάλογο προσόντων, κατάλογο δημοσιεύσεων, αντίγραφο της διδακτορικής διατριβής, αντίγραφα πέντε δημοσιεύσεων το περισσότερο (αποστέλλονται ξεχωριστά στην κα. Lena Voigt, The Department of Historical Studies, The University of Gothenburg, Box 200, SE-405 30 Gothenburg, Sweden).

Η αίτηση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο σύστημα του Πανεπιστημίου από τη διεύθυνση https://gudok.gu.se/E-rek_CV/Login.aspx?Dnr=502841. Κωδικός θέσης εργασίας PER 2012/32.

Ανάληψη καθηκόντων το συντομότερο δυνατόν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ida Östenberg, Reaearcher, Associate Professor
ida.ostenberg@class.gu.se

Håkan Karlsson, Professor
hakan.karlsson@archaeology.gu.se