Όταν λίγες εβδομάδες πριν ο επιμελητής του Μουσείου της Νήσου Καταλίνα, 40 χιλιόμετρα έξω από τις καλιφορνέζικες ακτές, John Boraggina άνοιξε ένα σκονισμένο, αχρησιμοποίητο δωμάτιο αναζητώντας υλικό για μια προγραμματισμένη έκθεση με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έπεσε πάνω σε κούτες με κιτρινισμένες φωτογραφίες και δερματόδετα σημειωματάρια. Οι εικόνες έδειχναν κυρίως σκελετούς, που έμοιαζαν να έχουν μόλις ανασκαφεί, και κεραμική. Σε αρκετές, ένας ψηλός άνδρας με φτυάρι και λασπωμένα ρούχα πόζαρε δίπλα σε σωρούς από ανθρώπινα οστά. Ο Boraggina τον αναγνώρισε: ήταν ο αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος Ralph Glidden. Μελετώντας τις κιτρινισμένες φωτογραφίες και τα σημειωματάρια του Glidden, ο Boraggina κατόρθωσε να χαρίσει πίσω στους Ινδιάνους της φυλής Tongva του νησιού ένα κομμάτι της ιστορίας τους – το οποίο ο Glidden είχε κλέψει τις δεκαετίες του 1920 και 1930 διενεργώντας παράνομες ανασκαφές και πουλώντας όσο όσο τα ευρήματα.

Οι Tongva έθαβαν επί αιώνες τους νεκρούς τους στο μικρό νησί. Τους τάφους αυτούς άνοιγε ο Glidden και στη συνέχεια επινοούσε τερατολογίες για τις ανακαλύψεις του. Για παράδειγμα, ισχυρίστηκε κάποτε ότι στο νησί υπήρχαν ενδείξεις μιας προϊστορικής ινδιάνικης φυλής γιγάντων με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και γαλανά μάτια!

Για να εκθέσει τα ευρήματά του, ίδρυσε το Catalina Museum of Island Indians σε ένα λόφο με θέα στο λιμάνι. Το μουσείο το έχτισε από τα κόκαλα των Tongva: Τα παράθυρα ήταν διακοσμημένα με οστά των άνω και κάτω άκρων, ενώ οστά από άλλα σημεία τα χρησιμοποίησε για υποστηρίγματα ραφιών και στα ταβάνια υπήρχαν ροζέτες από οστά ωμοπλάτης. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν του ήταν αρκετά τα ευρήματα του νησιού Καταλίνα. Έγγραφο που βρέθηκε αναφέρει την αγορά σκελετών από έμπορο αξιοπερίεργων αντικειμένων στο Λος Άντζελες. Το μακάβριο μουσείο λειτουργούσε μέχρι και το 1950. Ύστερα ο Wrigley’s της γνωστής εταιρείας τσίχλας αγόρασε τα έργα τέχνης και τα έκανε δωρεά στο νέο Catalina Island Museum, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1953. Οι σημειώσεις που βρέθηκαν θα βοηθήσουν στη σωστή καταγραφή των αντικειμένων.