Το νεκρικό προσωπείο 3.200 ετών, το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα 130 του St. Louis Art Museum, θα παραμείνει στη θέση του, για την ώρα.

Αυτή ήταν η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Μισούρι. Τον Μάρτιο του 2011, η κυβέρνηση άσκησε δίωξη, με την κατηγορία ότι «το νεκρικό προσωπείο της Κυρίας Ka-nefer-nefer» (1295-1186 π.Χ.) είχε εισαχθεί παράνομα στις ΗΠΑ και επομένως έπρεπε να επιστραφείο στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το προσωπείο προοριζόταν για μεταφορά στο Κάιρο, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε έκθεση που θα πραγματοποιούνταν στο Τόκιο. Στη συνέχεια, το 1973, το προσωπείο δηλώθηκε «αγνοούμενο». Ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι το αντικείμενο δεν βρισκόταν πλέον στην κατοχή της Αιγύπτου, δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία ώστε να βεβαιωθεί ότι το προσωπείο είχε κλαπεί.

Ο Ζάχι Χαουάς κατηγόρησε το St. Louis Art Museum για κλοπή του προσωπείου από αποθήκη της Σακκάρα, κοντά στη θέση όπου είχε έρθει στο φως το 1952.

Ο Brent Benjamin, διευθυντής του Μουσείου, ισχυρίστηκε ότι το μουσείο είχε ερευνήσει το ιστορικό προέλευσης του προσωπείου προτού το αγοράσει. Είχε μάλιστα έρθει σε επαφείο με το Art Loss Register και την Interpol για να διαπιστώσει εάν το αντικείμενο αναφερόταν σε κάποια από τις λίστες κλεμμένων έργων τέχνης.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κλοπή, την παράνομη μεταφορά ή τη λαθραία εισαγωγή στη χώρα. Το μουσείο αγόρασε το προσωπείο το 1998 από τη νεοϋορκέζικη εταιρεία εμπορίας εργών τέχνης Phoenix Ancient Art για 499.000 δολάρια.