Το Νορβηγικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (NIA) προκηρύσσει την πρόθεσή του να δεχτεί εθελοντές για να εργαστούν στα πλαίσια της πρώτης περιόδου μεγάλου ανασκαφικού-ερευνητικού προγράμματος που ξεκινά το καλοκαίρι του 2012.

Το πρόγραμμα, με την επωνυμία Norwegian Archaeological Survey in the Karystia (NASK), έχει στόχο την διαχρονική επιφανειακή έρευνα της Πεδιάδας Κατσαρωνίου στην Ν. Εύβοια (Καρυστία). Η πρώτη ανασκαφική περίοδος έχει διάρκεια πέντε εβδομάδες (4 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2012) ενώ οι εθελοντές καλούνται να δηλώσουν τη δυνατότητα παραμονής τους κατά τη διάρκεια μέρους ή όλης της περιόδου. Η διαμονή και η σίτιση σε ξενοδοχείο της Καρύστου είναι δωρεάν και προσφέρεται από το Νορβηγικό Ινστιτούτο.

Η προκήρυξη για εθελοντές είναι ανοικτή σε όλους. Προτεραιότητα δίνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχαιολογίας και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο πεδίο και τις 5 εβδομάδες που διαρκεί η ερευνητική περίοδος.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο Zarko Tankosic στο email ztankosi@indiana.edu. Στην αίτηση πρέπει να περιλαμβάνεται σύντομο βιογραφικό (μέχρι 2 σελίδες), δυνατότητα παραμονής σε ημέρες και μια σύντομη αναφορά για τον λόγο που καθένας επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 15η Απριλίου 2012.