Ένα ιστορικό Ευαγγέλιο, με πιθανή προέλευση από την Κύπρο, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στα τουρκικά πρωτοσέλιδα. Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για μια ιστορική ανακάλυψη, η οποία πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και του Βατικανού. Το τουρκικό εθνογραφικό μουσείο λαμβάνει πρωτοβουλία για να ρίξει φως στην όλη υπόθεση.

Οι τουρκικές εφημερίδες ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν στην κατοχή τους το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Βαρνάβα. Χθες, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως «Το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα προσελκύει το ενδιαφέρον και του Βατικανού».

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, το Ευαγγέλιο φέρει χαρακτηριστικά φθοράς που προκάλεσε η πάροδος του χρόνου και είναι γραμμένο στην αραμαϊκή γλώσσα. Το εξώφυλλο του Ευαγγελίου είναι από ξύλο και δέρμα.

Τα χθεσινά τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές υποθέτουν ότι πρόκειται για το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», το οποίο στο παρελθόν έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στον χριστιανικό κόσμο. Χθες, η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» μετέδωσε την είδηση ότι το Βατικανό έχει κινητοποιηθεί και έχει έρθει σε επαφή με τις τουρκικές αρχές με σκοπό τη μελέτη του Ευαγγελίου.

Την παρούσα στιγμή το Ευαγγέλιο έχει παραδοθεί από τις τουρκικές διωκτικές αρχές στο Εθνογραφικό Μουσείο της Άγκυρας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας ετοιμάζεται να μελετήσει το ιστορικό κειμήλιο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων της γειτονικής χώρας.

Η ιστορία αποκάλυψης του υποτιθέμενου Ευαγγελίου του Αποστόλου Βαρνάβα στην Τουρκία φέρει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χθες, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι το Ευαγγέλιο εντοπίστηκε από την τουρκική αστυνομία το 2000 στα πλαίσια μιας επιχείρησης που είχε στο επίκεντρο της το λαθρεμπόριο. Τα τουρκικά μέσα δεν έδωσαν καμία επεξήγηση για το γεγονός ότι για 12 ολόκληρα χρόνια οι αρχές της Τουρκίας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τη μεγάλη υποτιθέμενη ανακάλυψη.

Σήμερα, ένα δημοσίευμα της τ/κ ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Haber Kıbrıs» έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην όλη υπόθεση. Σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα, πριν το 2000, το Ευαγγέλιο βρισκόταν στην κατοχή μιας οργάνωσης λαθρεμπορίου στα Κατεχόμενα. Το 2000, οι «αρχές» διεξήγαγαν μια επιχείρηση στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου και εντόπισαν το Ευαγγέλιο. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, το Ευαγγέλιο πέρασε στην κατοχή των τουρκικών αρχών.

Όπως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έτσι και η τ/κ ιστοσελίδα δεν δίνει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη του Ευαγγελίου κατά τα τελευταία 12 χρόνια. Ακόμη, δεν επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το Ευαγγέλιο πέρασε στην κατοχή των τουρκικών αρχών.