Το Μουσείο Μπενάκη ανακοίνωσε την έναρξη μιας συντονισμένης καμπάνιας με στόχο τη διεύρυνση του κοινού και την εξασφάλιση πόρων.

Σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε, έγινε αναφορά στο πολύπλευρο και καταξιωμένο πολιτιστικό έργο που προσφέρει το Μουσείο εδώ και 80 χρόνια, από την ίδρυσή του δηλαδή, και τονίστηκε πώς, χάρη στην αναπτυξιακή του πολιτική και την ανοδική του πορεία, έγινε το πιο ζωντανό σε δραστηριότητα Μουσείο της Ελλάδας.

Ωστόσο, η συνέχιση του έργου του προϋποθέτει τη δυνατότητα κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των δαπανών του με δικούς του πλέον πόρους, κάτι καθόλου εύκολο αυτόν τον καιρό. Έτσι το Μουσείο απευθύνεται πλέον στο πολυάριθμο κοινό που χρόνια τώρα απολαμβάνει και αναγνωρίζει την προσφορά του.

Το Πρόγραμμα Στήριξης του Μουσείου Μπενάκη επικεντρώνεται στα εξής:

— Το νέο πρόγραμμα Μελών παρέχει σε φυσικά πρόσωπα τη δυνατότητα να επιλέγουν ανάμεσα σε 14 κατηγορίες, τον τρόπο της ατομικής συνδρομής και της άμεσης συμβολής τους στο έργο του Μουσείου.

— Τέσσερις κατηγορίες Εταιρικών Μελών που προσφέρουν προνόμια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών και του ανθρώπινου δυναμικού τους.

— Τον αναθεωρημένο θεσμό των Χορηγιών εμπλουτισμένο εντυπωσιακά, με νέα και ενδιαφέροντα ανταποδοτικά οφέλη.

— Δωρεές online, εύκολα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου.

— Ειδικά κουτιά δωρεών στις εισόδους των Μουσειακών παραρτημάτων, σχεδιασμένα από ειδικευόμενους φοιτητές.