Το Ινστιτούτο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Wroslaw Πολωνίας και το Τμήμα Αρχαιολογίας, Κλασικών Σπουδών και Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ Μ. Βρετανίας προσφέρουν τρεις υποτροφίες  για έρευνα με στόχο την απόκτηση διδακτορικού τίτλου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος The Eastern Mediterranean from the 4th c. B.C. until Late Antiquity.

Κάθε υποτροφία είναι τριετής, ενώ τα χρήματα προέρχονται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα (2010-2014). Οι σπουδές θα πραγματοποιηθούν στη Μ. Βρετανία ή στην Πολωνία ανάλογα με την έδρα του εκάστοτε επιβλέποντα καθηγητή. Το αντικείμενο του επιδοτούμενου διδακτορικού θα πρέπει να εμπίπτει στη θεματολογία ενός από τα παρακάτω θέματα:

Η Αχαιμενιδική Αυτοκρατορία, ο Μ. Αλέξανδρος και τα μετέπειτα

Ο πόλεμος και οι Έλληνες

Η Ανατολική Μεσόγειος και η έλευση των Ρωμαίων

Η οικονομία στην ελληνιστική και ρωμαϊκή Ανατολή

Πολιτική, λογοτεχνία και εικονογραφία στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή περίοδο

Θρησκεία

Οικογένεια και κοινωνία στη Σπάρτη

Γεύματα, πολυτέλεια και κοινωνία

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μaster στην αρχαιολογία, την κλασική φιλολογία, την ιστορία ή σχετικό αντικείμενο. Διδακτορικοί ερευνητές που βρίσκονται στην αρχή της έρευνάς τους μπορούν επίσης να κάνουν αίτηση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29/02/2012

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους του προγράμματος δρα Zosia Archibald (Λίβερπουλ) ή καθ. Krzysztof Nawotka (Wroclaw), στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις.