Tο Τμήμα Κλασικών Σπουδών (Faculty of Classics) του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ (Μ. Βρετανία) προκηρύσσει θέση διδάσκοντα στον τομέα της ελληνικής προϊστορίας (κωδικός προκήρυξης GE12302), ο οποίος καλείται να ξεκινήσει την εργασία του (έρευνα και διδασκαλία) από την 1η Σεπτεμβρίου 2012. Ο μισθός για τον επιτυχή υποψήφιο αναμένεται να είναι £36,862 – £46,696 ετησίως. Στον νέο διδάσκοντα αναμένεται να δοθεί επίσης και υποτροφία από το Sidney Sussex College.

Η θέση είναι ανοικτή σε ερευνητές της ελληνικής αρχαιότητας, με ειδίκευση στην Εποχή του Χαλκού ή στην Εποχή του Σιδήρου στο Αιγαίο και τη γύρω περιοχή. Οι υποψήφιοι καλούνται να παράσχουν ενδείξεις:

– Πτυχίου με υψηλή βαθμολογία και διδακτορικού σε αντικείμενο σχετικό με τη θέση.

– Της δυνατότητάς τους να ασχοληθούν επιτυχώς με υψηλού επιπέδου έρευνα σε διεθνές επίπεδο στην Προϊστορία του Αιγαίου και τις περιοχές γύρω από αυτό, με δημοσιεύσεις και συμμετοχή σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

– Συμμετοχής σε αρχαιολογική έρευνα πεδίου ή μελέτη αρχαιολογικού υλικού με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να σχεδιάσει προγράμματα ικανά να λάβουν επιδοτήσεις.

– Για τη δυνατότητά τους να διδάξουν Κλασική Αρχαιολογία σε όλα τα επίπεδα.

– Για τη δυνατότητά τους να εργάζονται ομαδικά και να παίξουν ζωτικό ρόλο στη ζωή και τη δραστηριότητα του Τμήματος.

Αιτήσεις θα πρέπει να συμπληρώνονται σε δέκα αντίτυπα και να περιλαμβάνουν συνοδευτική επιστολή, βιογραφικό σημείωμα, κατάλογο δημοσιεύσεων, έντυπο CHRIS 6 (Parts 1 , 3) με τα ονόματα τριών ατόμων που μπορούν να παράσχουν συστάσεις.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά στην διεύθυνση

Faculty of Classics,

Sidgwick Avenue,

Cambridge CB3 9DA

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.

Σημείωση: Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχουν φτάσει τόσο οι αιτήσεις όσο και οι συστατικές επιστολές. Παρακαλούνται οι αποστολείς συστατικών επιστολών να απευθύνονται στη Γραμματεία.