Να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να ανοίξει και πάλι για τους επισκέπτες ο Αρχαιολογικός χώρος του Γερακίου, ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θ. Δαβάκης.

Ο χώρος με το κάστρο και τις βυζαντινές αρχαιότητες παραμένει κλειστός, εξαιτίας της υποστελέχωσης τους σε μόνιμο και εποχιακό προσωπικό. Έτσι ο κ. Δαβάκης  – βουλευτής Λακωνίας και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας – , κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Στο ερώτημα προς τον υπουργό κ. Γερουλάνο, ο Θαν. Δαβάκης ζητά να τον ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, «για την άμεση στελέχωση του αρχαιολογικού χώρου του Γερακίου με εξειδικευμένο μόνιμο ή εποχιακό προσωπικό, ούτως ώστε και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος του Γερακίου να καταστεί επισκέψιμος στους πολίτες».

Παράλληλα, η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπουργείου κ. Μ. Βλαζάκη, ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη ότι η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟΤ έχει έρθει σε επικοινωνία με την 5η ΕΒΑ Σπάρτης προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.