Πώς ζούσαν οι δεινόσαυροι; Τι έτρωγαν; Και πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

Σε έναν χώρο 850 τ.μ., στο The Mall Athens, θα συγκεντρωθούν ενδιαφέροντα ομοιώματα απολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και 10 από τα πιο θεαματικά hi-tech animatronics που έχουμε δει ποτέ, σε μία έκθεση που αποκαλύπτει όλα όσα οι επιστήμονες γνωρίζουν για το πώς κυνηγούσαν και τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι.

Οι τελευταίες εξελίξεις της ιαπωνικής ρομποτικής τεχνολογίας έχουν επιστρατευτεί από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και η πιστή αναπαράσταση πολλών διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων, με ρεαλιστική κίνηση και ήχο, μεταφέρει το θεατή 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Από τον διαβόητο σαρκοφάγο T.Rex και τον εκπληκτικό Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon, τα μυθικά αυτά ζώα μας υποδεικνύουν τις διάφορες στρατηγικές που εφάρμοζαν για να βρουν την τροφή τους.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η δρ Angela Milner, ειδική στους δεινόσαυρους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Το σκηνικό διάκοσμο της έκθεσης έχει αναλάβει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», βάζοντας κάθε δεινόσαυρο στον φυσικό του χώρο και τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Πληροφορίες

4 Δεκεμβρίου 2011 – 4 Μαρτίου 2012, The Mall Athens, 4ος όροφος. Δευ. – Παρ.: 9.00-21.00, Σάββατο: 10.00-22.00, Κυριακή: 10.00-20.00 (πληροφορίες: 2109472029)