Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί η ψηφιακή εφαρμογή του Μουσείου της Ακρόπολης, με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», στη διεύθυνση www.acropolis-athena.gr. Στόχος της εφαρμογής είναι να δώσει πληροφορίες για τη θεά της σοφίας, του πολιτισμού και των τεχνών, η οποία ως όνομα, παράδοση και καλλιτεχνική παράσταση κυριαρχούσε παντού, κυρίως όμως στην Αθήνα και την Ακρόπολη, όπου λατρευόταν με πολλές διαφορετικές μορφές και ιδιότητες.

Η περιήγηση ξεκινά εικονικά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί ο χρήστης, ακολουθώντας μια δέσμη φωτός, αναζητεί τα δεκαπέντε επιλεγμένα εκθέματα της θεάς Αθηνάς. Πρόκειται κυρίως για αναθήματα, αφιερώματα πιστών προς τη θεά: αγάλματα, ανάγλυφα, αγγεία. Κάθε φορά που ο χρήστης της εφαρμογής βρίσκει ένα από αυτά, έχει τη δυνατότητα να το παρατηρήσει «από κοντά», να διαβάσει την περιγραφή του, να μάθει πληροφορίες για τη λατρεία της θεάς, κάποιον σχετικό μύθο κ.ο.κ.

Ψηφιακές εφαρμογές σαν τη συγκεκριμένη δεν αντικαθιστούν βεβαίως την επίσκεψη ενός μουσείου, αλλά επειδή επικεντρώνονται σε συγκεκριμένη θεματολογία, εστιάζουν την προσοχή του επισκέπτη σε εκθέματα που ίσως να τα προσπερνούσε μέσα στο πλήθος των αντικειμένων της συλλογής ενός μεγάλου μουσείου.