Η Εθνική Σχολή Έρευνας στις Κλασικές Σπουδές της Ολλανδίας (ΟΙΚΟS) προκηρύσσει τέσσερις θέσεις διδακτορικού ερευνητή, διάρκειας τεσσάρων χρόνων (έναρξη προγράμματος 01/02/2012 ή 01/04/2012).

Δεκτές για εξέταση γίνονται προτάσεις για διατριβή που κινούνται στο χώρο των Κλασικών Σπουδών (αρχαία ελληνική και λατινική γλώσσα και λογοτεχνία, ιστορία, φιλοσοφία, αρχαιολογία). Οι κατατεθείσες προτάσεις θα αξιολογηθούν από πλευράς ακαδημαϊκής πληρότητας στο περιεχόμενο και ακαδημαϊκής ικανότητας του ερευνητή που υποβάλει την καθεμία. Επίσης θα πρέπει να είναι δυνατόν να εξεταστούν στο επιστημονικό πλαίσιο κάποιου από τα  έξι Πανεπιστήμια  που εντάσσονται στο ΟΙKOS (Leiden University, Radboud University Nijmegen, Utrecht University, University of Amsterdam, University of Groningen ή VU University Amsterdam) και να έχουν την έγκριση ακαδημαϊκού-μέλους του ΟΙΚΟS που θα μπορούσε να εποπτεύσει την πιθανή διατριβή.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα κατανεμηθούν στο πανεπιστήμιο όπου ανήκει ο επόπτης καθηγητής τους  ενώ ακαδημαϊκή σχέση θα έχουν τόσο με το Πανεπιστήμιο όσο και με το OIKOS.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν στο OIKOS: α. βιογραφικό, β. ερευνητική πρόταση, όπου θα παρουσιάζεται περιγραφή της έρευνας, του τρόπου εργασίας, της μεθοδολογίας, καθώς και βιβλιογραφία,  (στα αγγλικά, 2000 λέξεις,  με ξεχωριστό πρόλογο 500 λέξεων), γ. συστατική επιστολή ακαδημαϊκού-μέλους του OIKOS, δ. συνοδευτικά (μεταπτυχιακή εργασία, ακαδημαϊκούς τίτλους και συναφή έγγραφα, κατάλογο δημοσιεύσεων).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Νοεμβρίου 2011.

Τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ηλεκτρονικά ή, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα, ταχυδρομικά, στη διεύθυνση:

OIKOS

P/a Radboud University Nijmegen

Dept. of Classics (GLTC)

POBox 9103

6500 HD Nijmegen

The Netherlands

Πληροφορίες: André Lardinois, Καθηγητής Ελληνικής Γλώσσας, Radboud University Nijmegen, διευθυντής OIKOS, tel. +31 (0)24-3612860