Για όσους προέρχονται από χώρες με παγκόσμια γνωστή αρχαιολογική κληρονομιά, η προοπτική αρχαιολογικής έρευνας στη Βρετανία φαντάζει ελάσσονος σημασίας. Και όμως, η βρετανική γη έχει ξεκινήσει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να ξαφνιάζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τα αντικείμενα του παρελθόντος που «γεννά» μετά τις επίμονες έρευνες ειδικευμένων αρχαιολόγων αλλά και ερασιτεχνών.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Θησαυρός του Wickam Market, 840 χρυσά νομίσματα, 200 από τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο του Ίπσουιτς από τις 3 Μαΐου μέχρι και τις 10 Ιουνίου. Ο θησαυρός, που ήρθε στο φως με ανιχνευτή μετάλλων το 2008 στην ομώνυμη περιοχή του Suffolk, θα εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο, εκτός αν συγκεντρωθούν από τον τοπικό φορέα Colchester and Ipswich Museum Service £300.000, για την εξαγορά του. Έτσι, αν και η έκθεση είναι παροδική, ο θησαυρός ίσως επιστρέψει για πάντα και ολόκληρος στο μουσείο, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε.
Ο θησαυρός τοποθετείται χρονολογικά μεταξύ του 20 π.Χ. και του 20 μ.Χ. και ανήκε στην αρχαία βρετανική φυλή Iceni. Τα νομίσματα δεν είχαν ακριβή αγοραστική αξία αλλά είχαν τη συμβολική σημασία «μεταφερόμενου πλούτου» ενώ κάποτε δινόταν και σε πολεμιστές μετά το πέρας της θητείας τους. Η ταφή των νομισμάτων έχει ερμηνευτεί ως προσφορά στους θεούς ή αποθήκευση σε καιρό κρίσης. Η τελευταία εκδοχή ενισχύεται και από τι γεγονός ότι οι Iceni απειλούνταν από μια άλλη φυλή, τους Catuvallauni που με αρχηγό τον Cunobelin είχαν κυριεύσει τα εδάφη άλλων φυλών και επεκτείνονταν συνεχώς.