Πριν από 32.000 χρόνια οι προϊστορικοί άνθρωποι, που κατοικούσαν στη σπηλιά του Lascaux, αποτύπωσαν στα τοιχώματα της σπηλιάς μορφές εμπνευσμένες από τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Το αγαπημένο θέμα τους ήταν ο ταύρος, που συμβόλιζε τη δύναμη.
Δε μοιάζει να είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα στα γραμματικά στοιχεία των σύγχρονων γραφών βρίσκονται κρυμμένες αυτές οι αρχέγονες μορφές της φύσης, που οι άνθρωποι απεικόνισαν στους τοίχους των σπηλαίων πριν από χιλιάδες χρόνια.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται σύγχρονοι ερευνητές, για να τις αποκαλύψουμε, αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά και να παραλληλίσουμε τη μορφή των γραμμάτων με στοιχεία της φύσης.

Προάγγελος αυτών των χαρακτήρων στις σύγχρονες γραφές ήταν τα ιερογλυφικά στην αρχαία Αίγυπτο. Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, το «Α», η αρχή των πάντων, έλκει την καταγωγή του από το θεοποιημένο ταύρο και αποτελεί παραφθορά του σχήματός της κεφαλής του, το «Δ» προέρχεται από το σχήμα του ψαριού, μερικοί πιστεύουν ότι το «Ε» απεικόνιζε το σχήμα των ανέμων, το «Μ» από τα κύματα των νερών, το «Ν» από το φίδι κ.ο.κ.
Πολλή συζήτηση –επιστημονική και μη- μπορεί να προκαλέσει η καταγωγή των γραμματικών στοιχείων, ωστόσο και μόνο η αναζήτηση συσχετισμών μοιάζει γοητευτική…

Α.Μ.

Πηγή: Feedproxy.google.com, Stephen Messenger, 14/3/10
http://ow.ly/16NWIP