Δύσκολους καιρούς περνούν και τα μουσεία εν μέσω οικονομικής κρίσης. Επιδιώκοντας να διατηρήσουν επαφή με τον κοινό, εφευρίσκουν πρωτότυπους τρόπους, για να προσεγγίσουν επισκέπτες.
Για παράδειγμα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) διοργάνωσε πριν από λίγο καιρό μάθημα γιόγκα στο αίθριο του δεύτερου ορόφου, το οποίο παρακολούθησαν 150 άτομα. Η επιτυχία ήταν τέτοια, που η διεύθυνση του μουσείου σκέφτεται να οργανώσει και δεύτερο μάθημα, αυτή τη φορά στον κήπο με τα γλυπτά.
Επίσης, το Μουσείο Χάμερ, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οργανώνει στις 16 Απριλίου νυχτερινό ποδηλατικό γύρο στον περίβολο του μουσείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει κοκτέιλ και προβολή ταινίας. «Σε μια πόλη σαν το Λος Αντζελες, οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν ευκαιρίες να συναντηθούν χωρίς να πρέπει να πάνε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο» δήλωσε η διευθύντρια του μουσείου Αν Φίλμπιν.
Τα μουσεία περνούν δύσκολους καιρούς, καθώς οι χρηματοδοτήσεις ελαττώνονται, οι δωρεές μειώνονται και οι τουρίστες λιγοστεύουν. Ως αποτέλεσμα, αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, οι διοικήσεις «παγώνουν» τις προσλήψεις, απολύουν προσωπικό, κλείνουν πωλητήρια και κάνουν όποιες άλλες περικοπές σκεφτούν.
Ωστόσο, οι εποχές των ισχνών αγελάδων αποδεικνύονται ιδιαίτερα πρόσφορες για νέες ιδέες και δημιουργικές στρατηγικές.

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, 19/3/09