Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη ζωγράφo-χαράκτρια Κυριακή Φωτιάδου, διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο χαρακτικής ως παράλληλη δράση στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Αντιγράφοντας (σ)το παρελθόν: Ιστορίες αντιγραφής και έμπνευσης» που εντάχθηκε στον επετειακό εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

To εργαστήριο θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και θα αποτελείται από δύο συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο. Απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τη χαρακτική τέχνη γνωρίζοντας όλα τα στάδιά της, από τη χάραξη και το μελάνωμα, μέχρι την τελική εκτύπωση. Πριν από την πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

Κύκλος Απριλίου

1η συνάντηση: Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 10.00-13.00.

2η συνάντηση: Σάββατο 13 Απριλίου 2019, 11.00-13.00.

Δηλώσεις συμμετοχής: 1-5 Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης amth@culture.gr

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Χαρακτικής μπορείτε να απευθυνθείτε στην αρχαιολόγο του ΑΜΘ, Μερόπη Ζιωγάνα (2313 310243).