Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό, για πρώτη φορά φέτος, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης. Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, ανά δύο ώρες, ανοίγει τα εργαστήρια συντήρησης εναλίων αντικειμένων για το κοινό (Ερεχθείου 59, Αθήνα).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης το κοινό θα ενημερωθεί για τα πρώτα σωστικά μέτρα στα αντικείμενα, τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά των ευρημάτων από το σημείο ανέλκυσης, τη συντήρηση των ενάλιων ευρημάτων από κεραμική, λίθο, γυαλί μέταλλο και οργανικά υλικά, τις ιδιαιτερότητες των επικαθίσεων των ενάλιων αρχαιοτήτων, τον σχετικό εξειδικευμένο εξοπλισμό συντήρησης κ.ά.

Για τις δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9235105 (εσωτ. 113, 103) ή στο e-mail: chfouseki@culture.gr.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης εορτάζεται την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο των δράσεων της ECCO (European Confederation of Conservator-restorers΄ Organizations) για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και η γνωριμία  του κοινού με το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή.