Την έκθεση «Σαίξπηρ/Μυστήριο/400» φιλοξενεί το μέγαρο των Σαλτικόβιχ-Τσερτκόβιχ, στη Μόσχα. Η έκθεση επιτρέπει να βυθιστούμε στον κόσμο των έργων του διάσημου συγγραφέα και να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο Σαίξπηρ.

Κάθε δωμάτιο του μεγάρου στο οποίο εισέρχεται ο επισκέπτης, αφηγείται την ξεχωριστή πλευρά της ζωής του Σαίξπηρ και την Αγγλία της εποχής του.

Στο μέγαρο Σαλτικόβιχ-Τσερτκόβιχ έχει δημιουργηθεί και μία μεγάλη μακέτα του θεάτρου «Globe». Παρόμοια μακέτα, τέτοιων διαστάσεων και ακρίβειας δεν έχει υπάρξει στη Μόσχα.

Ένα ξεχωριστό περίπτερο της έκθεσης είναι αφιερωμένο στο θέμα της αγάπης. Εδώ βρίσκεται το γραμματοκιβώτιο, η λεγόμενη αλληλογραφία της Ιουλιέτας, στη Ρωσία.

Καθένας που το επιθυμεί μπορεί να γράψει ένα γράμμα στην Ιουλιέτα, και στη συνέχεια να λάβει απάντηση από τη Βερόνα.

Εξάλλου, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια, όπως να βρουν την έξοδο από τον λαβύρινθο του Οβίδιου και να γίνουν ντετέκτιβ, προσπαθώντας να διαλευκάνουν το αίνιγμα της πατρότητας των έργων του Σαίξπηρ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση, στη δημιουργία της οποίας συμμετείχαν καλλιτέχνες, σχεδιαστές, σκηνοθέτες θεάτρου, απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών και θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου.