Το 3o Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας με τίτλο «Πάνω από μια εστία: γυναίκες στην κουζίνα» θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Ιουλίου 2015 στα Καράνου (Χανιά, Κρήτη).

Tο συμπόσιο θα εξετάσει θέματα όπως η μαγειρική ως όψη της γυναικείας εξουσίας, προσδοκίες που σχετίζονται με το φύλο, ζητήματα φυλής και τάξης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης θα ασχοληθεί με τη σύνδεση της μαγειρικής με συμβολισμούς και τελετουργίες, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η μαγειρική από την κοινωνία, την είσοδο των ανδρών στις κουζίνες, τις ανδροκρατούμενες επαγγελματικές κουζίνες κ.ά.

Στο συμπόσιο μπορούν να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους επιστήμονες από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών (όπως αρχαιολογία, εθνοαρχαιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, διαπολιτισμικές σπουδές, εκπαίδευση, ηθική, γυναικείες σπουδές, λογοτεχνία κλπ), ακτιβιστές, καλλιτέχνες και επαγγελματίες από τους χώρους των εστιατορίων, της παραγωγής τροφίμων κ.λπ.

Ο τίτλος, μια περίληψη μέχρι 300 λέξεις (στα ελληνικά και στα αγγλικά) μαζί με ένα βιογραφικό μέχρι 100 λέξεις (στα ελληνικά και στα αγγλικά) πρέπει να σταλούν μέχρι τις 14 Ιουνίου του 2015 στο mkavroulakis@gmail.com. Στο θέμα του e-mail παρακαλείστε να γράψετε «3rd Symposium».

Διοργάνωση: Μαριάνα Καβρουλάκη (Greek Culinary History and Cooking Adventures) υπό την αιγίδα της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συμποσίου http://hellenicgastronomy.wordpress.com.