Περισσότερα εκθέματα της Ελλάδας θα προσφέρει η Google στη δεύτερη φάση του Art Project, η οποία θα περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας της με το Μουσείο Μπενάκη μέσω της ψηφιοποίησης των εκθεμάτων του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.
«Με τη βοήθεια του σπουδαίου Google Art Project πιστεύουμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες θα γίνουν εκατομμύρια, καθώς στόχος μας είναι το πολύτιμο υλικό μας να είναι προσβάσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Χωρίς τις “αγκυλώσεις” που καμιά φορά προκύπτουν από την εσωστρεφή επιστημονική προσέγγιση ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, έχοντας πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας, που καθορίζεται από την επανάσταση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας» δήλωσε η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Αιμιλία Γερουλάνου.
Το Μουσείο Μπενάκη μετά την παρουσίαση των ελληνικών συλλογών του στην πρώτη φάση του Art Project (με 510 έργα 95 καλλιτεχνών) συνεχίζει συμμετέχοντας και στη δεύτερη φάση με τη συλλογή του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης.
Το Μουσείο Ισλαμικής τέχνης, εγκαινιάστηκε το 2004 για να στεγάσει τη συλλογή που δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Μπενάκη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αίγυπτο στις αρχές του 20ού αιώνα και κατατάσσεται σε μία από τις πιο σημαντικές στον κόσμο. Η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε με άλλες δωρεές και σήμερα αριθμεί περίπου 10.000 αντικείμενα από τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Ινδία. Μέσα από τα αντικείμενα της συλλογής —η οποία περιλαμβάνει κεραμικά, μεταλλοτεχνία, κοσμήματα, υφάσματα, ξυλόγλυπτα, γυάλινα και οστέινα σκεύη, επιτύμβιες στήλες, όπλα και πανοπλίες— υπογραμμίζεται η εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης από την πρώτη εμφάνισή της μέχρι την Οθωμανική περίοδο και τις παράλληλες εξελίξεις που οδηγούν στον 20ό αιώνα.