Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, με την πρώτη πανσέληνο, ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων στο Παλαιοντολογικό Μουσείου Ρεθύμνου-Γουλανδρή που βρίσκεται στο Τέμενος Μασταμπά (Βελή Πασά Τζαμί), με στόχο την ενημέρωση των Ρεθυμνιωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης.

Θέμα οι παλαιοντολογικοί θησαυροί που είναι σε έκθεση στο χώρο του μουσείου, αλλά και αυτοί που υπάρχουν ακόμα κρυμμένοι κάτω από τα πόδια μας.

Ο καθηγητής και διευθυντής του Παλαιοντολογικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Γιώργος Θεοδώρου είναι αυτός που «έστησε» το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου -Γουλανδρή. Αυτός που μελέτησε, συντήρησε και ανέδειξε τη συλλογή του Δήμου Ρεθύμνης (Συλλογή Kuss), της οποίας είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος. Έχει ανασκάψει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και έχει δημιουργήσει τοπικά μουσεία, όπως αυτή της Κερασίας Ευβοίας, στο νησί Τήλο, στο Πικέρμι Αττικής, Αγία Νάππα Κύπρου κ.ά.

Ο κ. Θεοδώρου που βρίσκεται αυτό το διάστημα στο Ρέθυμνο θα μας ξεναγήσει, θα μας ενημερώσει και θα μας «ταξιδέψει» στο γεωλογικό χρόνο και στο παλαιό περιβάλλον της Κρήτης.

Η δρ. Εύη Βαρδαλά -Θεοδώρου θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς επισκέπτες και όχι μόνο, μέσα από μικροσκόπια και εκπαιδευτικό πρόγραμμα να ξεναγηθούν στο μικρόκοσμο της άμμου. Με την ευγενική φροντίδα και ευγενική προσφορά του Αντώνη Μαυράκη (Μουσικός Καρπός) θα συνεχιστούν οι μουσικές βραδιές, που τόσο ευχάριστα έχουν συνδεθεί με τις εκδηλώσεις του Παλαιοντολογικού Μουσείου και τελικά έχουν εκπλήξει θετικά το κοινό.

Τέλος θα ακολουθήσουν και εκδηλώσεις άλλων φορέων, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και θα συνεχισθούν μέχρι τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου.