Σχέδιο συντήρησης και αποκατάστασης του περιβόλου της θεάς Μουτ στο Καρνάκ πρόκειται να ξεκινήσουν το Υπουργείο Επικρατείας για τις Αρχαιότητες της Αιγύπτου (MSA) και το Αμερικανικό Ερευνητικό Κέντρο στην Αίγυπτο (ARCE).

Ο ναός και ο περιβάλλων του χώρος, που αποτελούν τμήμα του ναϊκού συγκροτήματος του Καρνάκ και είναι διάσημα για τα αγάλματα της λεοντόμορφης θεάς Σεχμέτ που το κοσμούσαν, ήταν κλειστά για το κοινό από το 1976, λόγω της πραγματοποίησης εκεί ανασκαφών και εργασιών συντήρησης από το ARCE, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και στη συνέχει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Σύμφωνα με τον υπουργό επικρατείας Μοχάμεντ Ιμπραήμ, το νέο σχέδιο θα χρειαστεί έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί και θα περιλαμβάνει: καθαρισμό των τοίχων του ναού της Μουτ, αποκατάσταση των αναγλύφων και δημιουργία περιπτέρου επισκεπτών όπου θα εκτίθενται σχεδιαστικές αναπαραστάσεις του ναού κατά το παρελθόν καθώς και πληροφοριακές πινακίδες για την ανασκαφική ιστορία του χώρου. Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη θεά Μουτ αλλά και για όλο το χώρο του Καρνάκ στο ιερό.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης και σε άλλα αρχαία αιγυπτιακά ιερά: τον ναό της Ίσιδας στο Deir Al-Shelwit (4 χλμ από το Μεντίνετ Χάμπου) και ο περίφημος ναός της Αθώρ στο νησί Φίλαι, στο Ασουάν.