Νέα στοιχεία για τον μέχρι τώρα άγνωστο φαραώ Σεναχτενρέ, μνημείο του οποίου βρέθηκε πρόσφατα κοντά στο ναό του Φθά (Ptah) στο Καρνάκ, έγιναν γνωστά από την πρόσφατη δημοσίευση του ερευνητή Sébastien Biston-Moulin στο περιοδικό Égypte Nilotique et Méditerranéenne.
Οι πληροφορίες αφορούν το πλήρες όνομα αλλά και τη γενεαλογία του Σεναχτερνρέ, ο οποίος, μετά από εξέταση των στοιχείων που έχουμε γι αυτόν προκύπτει ότι ήταν ο αρχαιότερος των Αχμωσιδών, της βασιλικής γενιάς που καλύπτει τα τέλη της 17ης και τις αρχές της 18ης δυναστείας.
Έτσι, το πλήρες όνομά του αναφέρεται ως «Ο Ώρος Μερυμάατ, βασιλιάς της Άνω και Κάτω Αιγύπτου Σεναχτενρέ, ο Γιός Του Ρα, Αχμόζε (ή Άχμωσις)». To προσωπικό όνομα του βασιλιά (γνωστό και ως όνομα του Ρα) δείχνει ότι εκείνος θα πρέπει να ενταχθεί στον κλάδο των Αχμωσιδών, της γενιάς που εκδίωξε από την Αίγυπτο τους Υκσώς, της οποίας είναι ο αρχαιότερος γνωστός εκπρόσωπος. Έχοντας αυτή τη θέση στη γενεαλογία των Αχμωσιδών, ο βασιλιάς μπορεί επίσης να ταυτοποιηθεί ως ο σύζυγος της Τετί-Σερί, της αρχαιότερης μέχρι σήμερα γνωστής εκπροσώπου της ιστορικής οικογένειας.
Ταυτόχρονα εγκαταλείπονται θεωρίες που συνέδεαν το όνομα Σεναχνενρέ – γνωστό έμμεσα από καταλόγους βασιλέων, επίσημους και μη – με κάποιον φαραώ Ταό Α΄ή τον ήθελαν ως Σεναχτενρέ Σιαμούν. Κατά συνέπεια ερμηνεύεται ως λανθασμένη η εκτίμηση που είχαν κάνει οι αιγυπτιολόγοι αξιολογώντας μια αναφορά του παπύρου Abbott ως αναφορά στον βασιλιά αυτόν καθώς και η σύνδεση του Σιαμούν με τον Σεναχτενρέ που έκαναν με βάση δύο διαφορετικά σφραγίσματα που είχαν βρεθεί στο ίδιο σημείο. Έτσι προκύπτει ότι ο μοναδικός φαραώ με το όνομα Ταό ήταν ο γιος του Σεναχτενρέ, Σεκενενρέ Ταό Α΄, του οποίου η μούμια – με φανερό το θανατηφόρο τραύμα του – φυλάσσεται στο Μουσείο του Καΐρου.