Ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης, ανάδειξης και προβολής του αρχαιολογικού χώρου του Περιγιαλίου, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό προϊστορικό οικισμό στην περιοχή της Καβάλας, δρομολόγησε η ΙΗ′ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το καλοκαίρι του 2011.
Σε δύο σημεία στα οποία είχαν παρατηρηθεί σκάμματα λαθρανασκαφών, διενεργήθηκε μικρής κλίμακας σωστική ανασκαφική έρευνα υπό την επίβλεψη του δρος Στρατή Παπαδόπουλου, αρχαιολόγου της Εφορείας.
Κατά τη διάρκειά της ήρθε στο φως τμήμα νεκροταφείου της Ύστερης Αρχαιότητας στην κορυφή του λόφου και τμήμα του προϊστορικού οικισμού στο πρανές του λοφίσκου. Από το νεκροταφείο της Ύστερης Αρχαιότητας εντύπωση προκαλούν οι πολλαπλές ταφές μέσα σε κόγχες του βράχου, με πληθώρα νομισμάτων και περιδεραίων ως κτερισμάτων. Στην περιοχή του προϊστορικού οικισμού αποκαλύφθηκε ο λιθόκτιστος περίβολος της εγκατάστασης και τμήματα κατοικιών, με δάπεδα και αποθηκευτικούς λάκκους.
Πλούσια υπήρξε η έρευνα ως προς τα κινητά της ευρήματα: αγγεία, λίθινα και οστέινα εργαλεία, ειδώλια αλλά και αντικείμενα σχετικά με την πυροτεχνολογία του μετάλλου.