Άλλες εκδηλώσεις
10.00 -13.00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Παλαιοντολογίας & Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Τηλ.: 210 7274086, 210 7274202
e-mail.: palaeo-museum@geol.uoa.gr
Ιστοσελίδα

Κυριακή στο Μουσείο Παλαιοντολογίας

18 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: Κυριακή πρωί στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας

Παρουσίαση των απολιθωμένων χλωρίδων της Ελλάδας και η μουσειακή αξιοποίησή τους από τον υποψήφιο διδάκτορα Δημήτριο Βελιτζέλο (11.30 π.μ.)

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επιστημονικής ενημέρωση επί των εκθεμάτων από τον Επιμελητή του Μουσείου, Δρα Γεώργιο Λύρα (12.30 μ.μ.).

ΠΑΙΔΙΚΟ: Γνωρίζω τα μαμμούθ

Δύο φοιτήτριες Γεωλογίας, η Φωτεινή Δράκου και η Κωνσταντίνα Παπαδέα, διηγούνται στους παιδικούς μας φίλους τις μοναδικές εμπειρίες τους και τα συναισθήματά τους από τη συμμετοχή τους σε Παλαιοντολογική Ανασκαφή στη διεθνώς φημισμένη παλαιοντολογική θέση των μαμμούθ (Mammoth site) στη μακρινή νότια Ντακότα των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τις πρώτες Ελληνίδες φοιτήτριες του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, που ταξίδεψαν τόσο μακριά για να συμμετάσχουν σε μια ανασκαφική ομάδα και να φέρουν στο φως απολιθώματα από μαμμούθ που έζησαν πριν από πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια στη Βόρεια Αμερική.

ΠΑΙΔΙΚΟ (5-14 ετών): O Μικρός Ανασκαφέας

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείο τη δική τους «παλαιοντολογική ανασκαφή», με την υποστήριξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού που πραγματοποιεί παλαιοντολογικές ανασκαφές σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Προτεραιότητα σε όσους έχουν κάνει κράτηση θέσης).

Συντονίζει: O υποψήφιος Διδάκτωρ Msc Δημήτριος Μιχαηλίδης

Συμμετέχουν: H μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βασιλική Μητσοπούλου και οι προπτυχιακοί φοιτητές Αριστείδης Λυχουνάς και Ραφαέλα Μαντζάκου

ΠΑΙΔΙΚΟ: Συντηρώντας ένα θησαυρό – Επίδειξη μεθόδων συντήρησης ασπόνδυλων, σπονδυλόζωων και παλαιών συλλογών. Γνωρίζω πώς κατασκευάζονται τα εκμαγεία των απολιθωμάτων

Οι επισκέπτες γνωρίζουν από κοντά τις κυριότερες μεθόδους συντήρησης, βλέπουν πώς ξεπροβάλλει σιγά σιγά ένα απολίθωμα μέσα από το ίζημα και πώς ο συντηρητής κατασκευάζει ένα εκμαγείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία ή σε ένα άλλο μουσείο.

Συντονίζει: Η Γαλάτεια Κριεζή

Συμμετέχουν: Οι φοιτήτριες συντήρησης του ΤΕΙ Αθηνών Αναστασία Κατσιδήμα, Άννα Σπανού, Μαρία Μούση και ο Γρηγόρης Καβρέντζος