Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στο Περού έναν μαζικό τάφο του 14ου αιώνα με τα λείψανα 44 μικρών παιδιών, τα οποία πιθανότατα θυσιάστηκαν προς τιμήν αρχαίων θεοτήτων. Τα ανθρώπινα κατάλοιπα βρέθηκαν στην ανασκαφική θέση Σιλουστάνι κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, όπως είπε ο αρχαιολόγος Εντουάρντο Αρισάκα στην εφημερίδα El Comercio. Στον τάφο βρέθηκαν τα οστά παιδιών και βρεφών και των δύο φύλων ηλικίας έως 3 ετών.

Τα παιδιά τάφηκαν ανά ζεύγη σε καλάθια ή σε πήλινα αγγεία. Στο στήθος των σωμάτων είχε τοποθετηθεί μια ηφαιστειακή πέτρα, και ως κτερίσματα και αναθήματα ζώα, τροφή, πιάτα και κανάτια. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι τα παιδιά θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων.

Η ανασκαφική θέση Σιλουστάνι βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη Πούνο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της θέσης είναι τα 35 «τσούλπας», ταφικά μνημεία το ύψος των οποίων φτάνει τα δώδεκα μέτρα και μαρτυρούν τις γνώσεις αστρονομίας που είχαν οι άνθρωποι της εποχής εκείνης. Σε καθέναν από αυτούς τους ταφικούς πύργους βρέθηκαν ανθρώπινα κατάλοιπα. Πιθανότατα, πρόκειται για τα οστά σημαντικών προσωπικοτήτων που έζησαν πριν από την περίοδο των Ίνκας.