Κλειστό παραμένει από τις 4 Απριλίου το Μέγαρο Ιπποτών Ρόδου προκειμένου «να ληφθούν άμεσα σωστικά μέτρα», σύμφωνα με την Δ΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Το μεγαλοπρεπές Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου κρίθηκε επικίνδυνο αφού ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές κατέρρευσε τμήμα της εισόδου τον περασμένο μήνα. Από ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και σε άλλα σημεία και έτσι αποφασίστηκε, ύστερα από σύσκεψη με τη συμμετοχή αρχαιολόγων και άλλων ειδικών, να κλείσει για το κοινό. Εκτιμάται ότι για την ολοκλήρωση των έργων, εφόσον αυτά αρχίσουν εγκαίρως, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι επισκέψιμο το καλοκαίρι, που υποδέχεται πάνω από 300.000 τουρίστες.
Το επιβλητικό Μέγαρο κατασκευάστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννου το 1319 και αναστηλώθηκε το 1937 από τους Ιταλούς κατακτητές.
Τα περισσότερα έργα συντήρησης και επισκευών έγιναν κατά το διάστημα 1987-88 επί υπουργίας Μελίνας Μερκούρη, ενώ τον Δεκέμβριο του 1988 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Ιπποτών η διάσκεψη κορυφής των ηγετών της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ).

Πηγή: Τα Νέα, 3/4/2008 (Γ.Ζ.)