Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 15.00, το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 με ένα αφιέρωμα στην έννοια της μαστοριάς. Καλλιτέχνες και ερευνητές που έχουν δουλέψει με τις συλλογές του μουσείου παρουσιάζουν τέχνες και τεχνικές του παρελθόντος και εξηγούν πώς ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο για να ανακαλύψουν τα μυστικά τους. Μιλούν για τις ιδιαιτερότητες του κάθε υλικού και για το πώς έμαθαν να τα τιθασεύουν μέσα από την εμπειρία, τις δοκιμές και τα λάθη.

Δουλεύοντας ταυτόχρονα σε διάφορους χώρους του μουσείου, στήνουν μια γιορτή, όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετάσχει παρακολουθώντας, συνομιλώντας μαζί τους και δοκιμάζοντας κάποια από τα εργαλεία και τις τεχνικές τους.

Εργαστήρια και υπεύθυνοι ερευνητές/καλλιτέχνες:

Ξύλο: Ανδρέας Σαμπατάκος (συντηρητής έργων τέχνης – ερευνητής, διδάκτορας ΕΜΠ, μέλος εργαστηρίου Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων ACL του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής)

Μέταλλα: Άκης Γκούμας (μεταλλοτέχνης και μελετητής αρχαίων τεχνικών κατεργασίας μετάλλων)

Μάρμαρο: Ηλίας Μάκος (μαρμαρογλύπτης, απόφοιτος της Σχολής Μαρμαροτεχνίας Τήνου – ΠΕΣΚΤΠΤ, σπουδαστής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών).

Eίσοδος ελεύθερη.