Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, μετά τις επιτυχημένες δύο πρώτες διοργανώσεις της «Συνάντησης Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής», διοργανώνει την τρίτη «Συνάντηση» την Τετάρτη 24, την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024,  στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του Γυμνασίου Πολυγύρου, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Κρήτη και τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, καθώς επίσης σε όψεις του παραδοσιακού πολιτισμού μέσα από την καταστροφή και τη συνέχεια.

Πιστεύοντας στον εκπαιδευτικό ρόλο των αρχαιολογικών ταινιών, η ΕΦΑ Χαλκιδικής και Αγίου Όρους διοργανώνει παράλληλα για το κοινό που έχει ειδικότερα κινηματογραφικά ενδιαφέροντα «Μαθήματα Αρχαιολογικού Κινηματογράφου» (Μaster class) στις 25 και 26 Ιουλίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, με δημιουργούς αρχαιολογικών ταινιών που θα παρουσιάσουν τον τρόπο της δουλειάς τους. Το θέμα είναι η «Έρευνα στις πηγές για τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής ταινίας».

Για την αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε  στην Eφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, τηλ. 2310-285.163 (κα Ελένη Στούμπου). E-mail: efachagor@culture.gr

Συντονισμός εκδήλωσης: Γιώργος Σκιαδαρέσης (αρχαιολόγος, Αν. Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη (αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια).

Παραγωγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.