«Γνωριμία με τα Μνημεία της Πάτρας» είναι ο τίτλος δράσης με την οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στην επετειακή επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και στη Ρωμαϊκή Γέφυρα στην Αρέθα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 11.00-13.00, και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω.

Μετά την παρουσίαση της AR εφαρμογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (από τις 13-19 Μαΐου 2024), με την οποία οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους να δουν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών να εκτυλίσσεται μπροστά τους (μέσω των tablets που τους παραχωρήθηκαν από το Μουσείο) μάχη μεταξύ δύο πολεμιστών στην αίθουσα του Δημοσίου Βίου και η ταφή του νεκρού πολεμιστή στον θαλαμοειδή τάφο, που βρίσκεται στην αίθουσα της Νεκρόπολης, οι συμμετέχοντες στη δράση της Κυριακής 26 Μαΐου 2024 θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν έξι μνημεία της Πάτρας (Τείχος Δυμαίων, Ρωμαϊκό Ωδείο, Ρωμαϊκή Γέφυρα, Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, Ρωμαϊκό Λουτρό, Ρωμαϊκό Στάδιο) μέσω καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών (VR εφαρμογή-εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας) που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Γέφυρα στην οδό Αρέθα.

Υπεύθυνη δράσης: Λίλα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος-επιμελήτρια Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών)

Δηλώσεις συμμετοχής από την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρες 11.00-15.00: Λ. Κουτσουμπελίτη (2613 616107).

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.