Να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στην απεργία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και άλλες πόλεις.
Οι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις «εξευτελιστικές αποδοχές» που λαμβάνουν και για την «οικτρή κατάσταση των Ταμείων του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΟΠΑΔ)».
Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να μην «παγώσουν» οι αποδοχές τους και να υπάρξει τιμαριθμική αναπροσαρμογή του αρχαιολογικού επιδόματος (αύξηση κατά 170 ευρώ) με βάση τις κείμενες διατάξεις. Όπως τονίζουν «θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να υπερασπιστούμε τις αποδοχές μας».
Διεκδικούν, επίσης, την αύξηση των κονδυλίων για τον Πολιτισμό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των εργαζομένων αορίστου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την καταβολή των δεδουλευμένων από τα οδοιπορικά και αύξηση των εκτός έδρας αμοιβών, την καταβολή των εισφορών που οφείλει το κράτος στα ασφαλιστικά ταμεία και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΥΠΠΟΤ με κατάργηση των οργανισμών που σπαταλούν το Δημόσιο χρήμα (ΟΠΕΠ Α.Ε. κλπ).

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, 22/2/10