Εκπαιδευτικές δράσεις για τέχνη από το σπίτι διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι δράσεις απευθύνονται κατά βάση σε οικογένειες και προσφέρουν online μια ποικιλία προγραμμάτων για διάφορες ηλικίες παιδιών και νέων, ενώ ο καθένας μπορεί να τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα οργανώθηκαν με βάση υλικό από τις μόνιμες συλλογές και τις εκθέσεις των φορέων που συγκροτούν το MOMus τα τελευταία χρόνια. Η ιστοσελίδα www.momus.gr θα εμπλουτίζεται με καινούργιο, σχετικό εκπαιδευτικό υλικό. Αναλυτικότερα:

Για παιδιά και γονείς

—«Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι (Georgy Litichevsky) – Υποθετικοί χοροί. Ένα τετράδιο αυτόνομης εκπαιδευτικής δράσης για γονείς και παιδιά». Κατεβάστε το υλικό εδώ.

—«Αυτόνομη εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά. Η συλλογή Κωστάκη και η Ρωσική Πρωτοπορία». Κατεβάστε το υλικό εδώ.

—«Άλεξ Μυλωνά. Αναδρομική. Ένα τετράδιο για γονείς και παιδιά». Κατεβάστε το υλικό εδώ.

—FAMILY & CO [operation]. Εκπαιδευτική δράση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Κατεβάστε το υλικό εδώ.

Διαδικτυακές συναντήσεις

Από το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 το MOMus ξεκινά πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων.

Οι συλλογές και οι εκθέσεις όλων των διευθύνσεων του MOMus ανοίγουν ξανά και περιμένουν τους θεατές σε μια διαφορετική περιήγηση, με το πρόγραμμα «Together We Look / Μαζί Βλέπουμε». Σε πέντε ψηφιακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δουν και να συζητήσουν πάνω σε επιλεγμένα έργα τέχνης που θα τους έχουν σταλεί, σε ζωντανή διάδραση με τους ανθρώπους του MOMus και με καινούριους φίλους, συνθέτοντας μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή κουβέντα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο. Για την καλύτερη διεξαγωγή της συζήτησης, προβλέπεται η συμμετοχή 15 ατόμων σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.